Thursday, November 22, 2012

Schoenenverhaal

Waar ik sinds mijn veertiende al meer geld uitgaf aan 'winter'-schoenen en dus het hele jaar op dr Martens liep (zo af en toe afgewisseld met plastic flip-flopjes 's zomers, als de mensen om me heen geluk hadden) waar ik dan een paar jaar mee deed, veranderde dat zo'n drie jaar geleden. Een paar ging stuk, ik had nog een paar staan van een jaar oud waar ik nog niet op gelopen had en een paar dat al ouder en aardig afgedragen was, en ik kocht een paar goedkope schoenen er bij.

Het nog niet ingelopen paar inlopen, dat is me niet meer gelukt, en die heb ik een paar weken geleden dan ook maar verkocht via marktplaats. Ze stonden hier maar te staan, en het was gewoon zonde. Verder ben ik de afgelopen jaren af en aan goedkope schoenen blijven kopen, die dan na een paar maanden te afgedragen waren om nog aan te trekken - lees: niet alleen de zolen doorgesleten, maar ook aan de boven- en zijkanten volledig versleten.Met wat geluk kwam ik er de winter mee door, maar vaak trok ik uiteindelijk dat afgedragen paar dr. Martens maar weer aan, waarbij ik last van mijn voeten kreeg bij het lopen omdat de - aparte en dikke, dus lastig te vervangen - zolen zo scheef afgesleten waren. Stom eigenlijk, want ik had ook nog een paar lompe wandelschoenen staan, en sinds deze zomer zelfs twee paar, ook een paar gratis gekregen van een van mijn nichtjes.

Het laatste paar goedkope schoenen ging weer die kant op. Ik heb ze nog staan om helemaal af te dragen, en het stomme is, de zolen zijn nog goed, maar ze zijn gemaakt van een soort kartonnen nepleer of zo. En ja, dat karton komt er op een paar punten al uit. Dus gewoon naar school gaan ze nog aan tot het echt niet meer kan, maar ze aantrekken naar stage kan ik eigenlijk al niet meer maken, laat staan als ik een keer een bijbaantje wil en moet solliciteren of zo. Dus ik heb gisterenmiddag, toen ik toch op zoek was naar een cadeautje voor mijn oma (nog gefeliciteerd lieve oma!) bij een winkel naar binnen gelopen die opheffings-uitverkoop had. Tweede paar schoenen was een euro. Het was een rib uit mijn lijf, maar nu heb ik weer twee paar goede schoenen staan, die als het goed is weer een stuk langer mee gaan. Zeker als ik ze wat meer met beleid ga dragen.

Ondertussen in het mom van 'wat er in komt moet er ook weer uit' schoenen weg gegooid. Die oude dr. martens maar, want zoals ik al zei, ik begon last van mijn voeten te krijgen bij het lopen. En dan moeten de schoenen weg, klaar. En die gekregen wandelschoenen ook; ik trok ze vandaag voor het eerst aan, en er sneed gewoon iets in mijn hiel de hele tijd. Daar op lopen gaat hem dus ook niet worden. Wat ik nu voor de winter nog heb staan:
* mijn in september gekochte schoenen voor naar school en korte stukjes tussendoor voorlopig
* een paar wandelschoenen voor als we gaan wandelen (wat heet... stukjes het bos in gaan en zo, van ver wandelen houd ik niet) en voor als die 'oude' schoenen echt op zijn en ik geen nette schoenen aan hoef
* een paar nep-uggs die ik eigenlijk als pantoffels gebruik, maar die als het heel koud is ook lekker zijn voor korte stukjes naar de brievenbus of zo.

En dan die twee paar nieuwe schoenen, voorlopig vooral voor naar stage, naar de kerk en op familiebezoek, dat soort dingen, maar als die 'oude' echt op zijn ook voor naar school. Want dat soort dingen zijn toch niet heel slim om op wandelschoenen te doen.

Nou snappen jullie wel, ik heb mijn vriend moeten beloven de komende honderd jaar geen schoenen meer te kopen haha

7 comments:

 1. Wat een verhaal.
  Goedkope schoenen gaan meestal niet zo lang mee.
  Zijn van binnen dikwijls van een soort papier,inplaats van leer.
  Namaakleer van buiten,scheurt heel snel.
  Echte leren schoenen,van binnen en van buiten gaan het langste mee.
  Ik hoop voor je,dat je er weer even tegen kunt.

  Groetjes Ans

  ReplyDelete
 2. Ik heb hetzelfde, die van mij slijten altijd heel snel aan de onderkant achteraan de schoen, onder mijn hak, zeg maar. Vorig jaar toen ik terugkwam uit Zambia heb ik voor het eerst in erg lange tijd weer betere schoenen gekocht, en die gaan nu al bijna een jaar mee! :)

  ReplyDelete
 3. Fijn dat je weer even vooruit kan. En balen he, koop je nieuwe leuke schoenen, zijn ze na een paar kilometer weer goed voor de kliko... :(

  ReplyDelete
 4. Toch denk ik dat de gemiddelde vrouw nog wel meer schoenen heeft dan drie paar! Dus je doet het nog heel goed.

  Huisvlijt

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik heb er ook meer hoor, dit zijn puur m'n winterschoenen ;-)

   Delete
 5. Replies
  1. Broertje, daar doe jij niets aan, Jos moet me er aan houden ;-) en die zag daarstraks op marktplaats alweer mooie laarzen die mij met m'n dikke kuiten toch niet passen haha

   Delete