Tuesday, March 19, 2013

Flipje bezoekt!

Pas las ik een blogje van Zomerkind dat haar Flipje zo graag op reis wilde, en langs wilde gaan bij mede-blogsters. Omdat mijn vriend net als Flipje uit de Betuwe komt, was ik gelijk enthousiast natuurlijk. Vandaag is het zo ver: toen ik thuis kwam en de brievenbus open maakte, sprong Flipje er uit. Hij had een dikke envelop vol leuke spulletjes bij zich ook nog, waar ik er drie van uit mocht zoeken, wat dit is geworden: Een leuke sleutelhanger, een mooie zelfgemaakte envelop en een zakje met lintjes.Natuurlijk moest ik er toen wat voor terug stoppen. Dat zijn een andere sleutelhanger, een lint-armbandje, en een leuk bloemetje geworden.
Toen zag Flipje het uitzicht, hij was verbaasd. Met dit weer is het niet heel erg duidelijk te zien, maar we hebben een heel ander uitzicht dan Flipje in de betuwe gewend is. Hij kon erg ver kijken, en vond het eigenlijk een beetje griezelig.

Ook zag hij bij mijn verzameling blikken een mooi meisje. Hij zwijmelde een, maar ik herinnerde hem aan Roodkapje die thuis op hem zit te wachten. En trouwens, dit meisje is heel duidelijk al verliefd op het jongetje die op het blik staat.


Ondertussen werd mijn aandacht getrokken door het leuke schrijfboekje. Ik moest natuurlijk even schrijven waar Flipje was, en beginnen met een blogje. Toch, Flipje? Ja hoor, ik zal er aan denken!


Eigenlijk wilde hij ook nog mee boogschieten, maar hij zag hoe groot zo'n boog wel niet is. Toen hoefde ik ineens niet eens meer uit te pakken, hij durfde al niet meer. Jammer Flipje, ik had best willen helpen hoor!


Oh, en Flipje smokkelde een beetje. Hij mag morgen mee een boek vrij laten voor hij weer verder gaat, een reisboek, dat het net als hij leuk vindt om ergens anders te komen. En hij mag er een mee nemen voor de volgende, dus hij neemt een keer vier extra dingen mee in plaats van drie.

7 comments:

 1. O o als roodkapje ziet dat Flipje flirt met andere meisjes.... leuk blogje. Ik probeer morgen een blogje te maken. Dan pluk ik wat foto's hier vandaan. Bedankt voor de goede zorg voor Flipje. Slaap lekker x

  ReplyDelete
  Replies
  1. Komt goed. En zeg het haar maar niet hoor, want Flipje mist haar stiekem best wel!

   Delete
 2. Hahaha. Komisch!!
  Flipje had duidelijk een super tijd bij jou.
  Hij heeft in korte tijd al veel meegemaakt zeg.
  Ik blijf hem volgen. Wil je hem zeggen dat zijn bedje hier al klaar staat?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik zal het hem zeggen, hij kan niet wachten om meer te zien ;-)

   Delete
 3. He, gelukkig. Hij heeft de reis overleefd en mocht bij jou ook al zulke leuke avonturen beleven. Wat gezellig hè zo'n kereltje dat komt logeren.

  ReplyDelete