Friday, April 26, 2013

Het is een groeizaam weertje

Zo wordt dit weer hier in de buurt (veel boerendorpjes en zo) veel omschreven. De warmte van gisteren, afgewisseld met dit soort regenachtige dagen, maakt immers dat Nederland zo'n mooi, groen land is. Dat viel me op als we op vakantie waren in zuid-oost Oostenrijk, en zeker als we dan een dag lang in de auto sprongen richting bijvoorbeeld Italië: prachtige landen, maar in augustus was alles er geel en droog, terwijl het hier veel groener was.

Gisteren heb ik heerlijk gebruik gemaakt van het zonnetje, ik ben aan de slag gegaan op ons balkon. Eerder had ik al het een en ander aan zaadjes gekocht bij de Aldi, een zakje kruidenzaadjes, een met bloemenzaadjes en een met paprikazaadjes. Stom eigenlijk, die laatste, we hadden net zo goed de zaadjes van een al door ons opgegeten paprika in de grond kunnen stoppen. Maar goed, ze lagen er, en nu zitten ze in een pot met potgrond - die trouwens lekker bij de Appie vandaan komt, vorige week zag ik al zo'n actieve balkon-bui aankomen.

Niet genoeg trouwens, want ik had een tekort aan bakken en potten. Nja ik heb al een paar keer bij de kringloop rondgekeken, maar op de een of andere manier kon ik er steeds niets vinden. Jos zou iets eerder naar huis komen, en ik dacht mooi even nog een keer bij de kringloop te kunnen kijken, maar dat viel tegen; hij werd opgehouden, de directeur laat je immers niet met een vraag staan ;-). Ik wilde toch eigenlijk wel verder, en omdat het ook leuk is om ideeën op te doen, zijn we toch maar naar de intratuin gereden, en terug gekomen met drie potten en nog een plantje, en een gieter. Ik had een piepklein gietertje, en wilde al maanden graag een grotere; om al mijn vier planten binnen water te kunnen geven moest ik vaak al twee keer heen en weer lopen naar de kraan. En dat wil ik best doen voor mijn planten, maar als het niet hoeft...

De blauwedruifjes-bolletjes zijn nu ook over gezet in een pot in plaats van een slap mandje, en de paprika-zaadjes nu echt gezaaid. Nu maar hopen dat ze het ook gaan doen, het staat in ieder geval al best wel leuk op het balkon. 's Ochtends komt er - als de zon schijnt tenminste - best veel zon bij, later komt er wel schaduw, maar is het er beschut. Dus ik heb goede hoop dat er in ieder geval iets omhoog komt. Voorlopig zitten er wel nog even zakken omheen voor een beetje broeikas-effect ;-) Als er iemand nog tips heeft hoor ik het graag, want het is nog maar behoorlijk recent dat ik groene vingers wil kweken haha.

4 comments:

 1. Hy lieverdje nu maar eens reageren. Zo te elzen gaat t goed bij jullie en genieten jullie van de dingen op jullie pad. En wat leuk he in je eigen huis/balkon bezig zijn. Een beetje poppenhuis spelen in t groot.
  Wij woonden in Zuid-Frankrijk en als we naar Nl op vakantie gingen vond ik t hier altijd zo mooi en groen. Grasvelden en weilanden had je daar gewoon niet. Ik hou ook van het nderlandse weer. Ik moet er niet aan denken om altijd maar zon te hebben. Al vond ik de winter ook lang duren hoor. Ik pak zoveel mogelijk zonnestralen en o wat was t lekker gisteren op terras in Haarlem. Nu dus kou en regen maar ik vind t ook best. Over 2 dagen niet meer hoor maar voor nu prima. dikke knuffel voor jullie en maka er een leuk weekend van.

  ReplyDelete
 2. Dat mooie weekend gaat wel lukken ;-) En ach, binnen is poppenhuis spelen in het groot toch ook wel eens leuk haha. Ik kan lekker weer met m'n geknutsel gaan zitten, en brieven schrijven en zo.

  ReplyDelete
 3. knap hoor, ik heb dorre vingers haha, maar mn varens komen alweer op tja.. hoe kan het ook anders :-)
  Nederland is mooi (vind ik). morgen op de droge momenten lekker terrasweertje en vrijmarkten. Gewoon heeeeeeeerlijk.
  Een hele fijne dag gewenst !

  liefs, Ellen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik moet nog even kijken of die van mij niet dor zijn hoor ;-) zo ervaren met zaaien en planten en zo ben ik ook niet.

   Jij ook een hele fijne dag!

   Delete