Tuesday, April 9, 2013

Vreemd he, het leven gaat verder

Gisteren ben ik 's middags naar school gegaan, we kwamen als klas bij elkaar, om herinneringen op te halen van onze klasgenoot die er niet meer is. Het is nog steeds een vreemd idee. Een van de dingen die ik toen ik het net hoorde het vreemdst aan vond doen, was hoe alles gewoon door ging voor de mensen die hem niet kenden. Ik hoorde het via facebook, en vlak na dat berichtje zette iemand een filmpje op facebook met 'zo grappig, ik lag in een deuk'. Gevoelsmatig compleet misplaatst, was het niet dat zij geen enkele connectie had met mijn klas, en dus ook helemaal niets wist van wat ik net gehoord had.

Waar dat voor ons als klasgenoten al lastig is (toch een gat, iemand die nooit meer het lokaal in komt wandelen en zo) is dat voor zijn ouders natuurlijk nog erger. Ik kruip lekker naast mijn vriend op de bank, kan me nog laten afleiden door een boek. En waar zij vandaag hun zoon begraven, ga ik vanavond boogschieten om mijn gedachten er vanaf te zetten. Ik merk dat ergens mijn leven alweer doorgaat, en ja, ook dat voelt vreemd. Ik moet wel, en het zou niet goed zijn ik het niet deed, aan de andere kant voelt het op momenten dat ik het besef alsof ik te makkelijk ben, mensen in de steek laat. Wat niet zo is, dat weet ik toch wel... Nou ja, zo gaan mijn gedachten over elkaar heen op moment. Het is maar goed dat ik even wat anders ga doen vanavond...

2 comments:

  1. Ik ken het gevoel heel erg van dat de wereld om je heen gewoon doorgaat. Toen mij zoontje in het ziekenhuis lag te vechten voor zijn leven, ging ik even naar de winkel omdat het moest. Het was de 24e dec en alles zou dus een paar dagen gesloten zijn, we moesten toch eten. Ik vond het een gek idee dat iedereen alleen met zijn kerstinkopen bezig was. Niemand wist natuurlijk wat er aan de hand was, maar ik wilde wel schreeuwen in die winkel!

    Veel sterkte!

    ReplyDelete
  2. Stop all the clocks... zo voelt het vaak wel maar zo werkt het niet. Alles gaat 'gewoon' verder.

    Goed dat je geweest bent.

    ReplyDelete