Wednesday, May 22, 2013

bibliotheek

Straks gaan we weer; de boeken van Jos verlengen, mijn boeken inleveren... en dan weer lekker nieuwe boeken uitzoeken. Ik ben gek op lezen, en al heb ik hier thuis ook een hoop boeken staan en lees ik ook een hoop op mijn ipad, er zijn genoeg boeken die ik ook daar kan en wil lenen. Al is het maar om even door te bladeren of het iets voor me is.

Daarbij ben ik op de een of andere manier gek op de geur van de bieb. Ik denk dat de geur me doet denken aan vroeger; als kind was ik namelijk al gek op lezen, en elke dag dat ze open waren was ik er te vinden om nieuwe boeken uit te zoeken. Die ik dan ook het liefst dezelfde dag uit had natuurlijk.

De laatste jaren ging ik eigenlijk vrij weinig naar de bibliotheek; die in het dorpje waar ik woonde heeft erg veel voor kinderen en tieners, maar weinig interessants voor volwassenen. En dan kon ik wel gratis reserveren bij andere bibliotheken in de buurt, zoals waar we nu heen gaan, omdat die bij elkaar horen; maar dan mis ik toch het snuffelen en dan ineens een leuk boek vinden, het is veel leuker als je niet van te voren bedenkt wat je wilt hebben. Ook in Maarssen en Velp ging ik niet echt, al wist ik er wel vrij snel de bibliotheek te vinden; ik was er immers geen lid, dus ik kon toch niet lenen. Maar nu we in Rhenen wonen, en ik heb ontdekt dat ik gewoon dezelfde pas kan blijven gebruiken, zijn we er ineens regelmatig te vinden.

Leen jij graag boeken bij de bibliotheek?

4 comments:

 1. Leuk is dat toch he :) Ging vroeger ook vaak, zaterdag of woensdagmiddag. Ik overwoog de bieb op te zeggen, maar heb dat toch maar niet gedaan. Het blijft wel erg leuk om voor niks allemaal leuke boeken uit te kunnen zoeken.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Precies, en om ideeën op te doen en zo

   Delete
 2. Ik vind het ook heerlijk om boeken uit te zoeken en er thuis direct in te beginnen. Ook van kind af aan al, en inderdaad die typische boekengeur is ook fijn!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, zo'n geur die je bij het binnen gaan de bieb eigenlijk al tegemoet komt... =D

   Delete