Saturday, May 11, 2013

Solliciteren

Zucht, kreun, steun... Het is allemaal niet makkelijk.

Hoewel ik een hoop knopen door heb gehakt, ga ik wel nog steeds door met het zoeken naar werk. Want ik  vind het idee van een vast inkomen - al is het maar voor een paar uur werk per week - toch wel erg prettig. Het opzetten van de webshop gaat hard, en dat kan ik daarna prima doen naast een (parttime) baan. Maar tot nu toe schiet het niet op.

- Ik solliciteerde bij Campina in Wageningen voor een testpanel, en werd afgewezen omdat ze dachten dat ik meer dan de aangegeven 30 kilometer bij Wageningen vandaan zou wonen. Is niets van waar. En omdat ze niet goed gelezen hadden, en dachten dat ik bijna klaar was met een hbo-opleiding, en dus zo weer weg zou zijn. Toen ik aangaf dat ik met die opleiding was gestopt en dat ze daar dus niet bang voor hoefden te zijn, en dat het zelfs minder dan 10 km was, gaf het uitzendbureau aan dat ze 'helaas al met de volgende ronde waren gestart' grmbl

- Toen had ik werk, dacht ik. Telefonisch interviews afnemen. Maar ik was niet goed genoeg in mensen afkappen en snel doorvragen, en ik had te weinig respons, en... na twee shifts werken hoefde ik niet meer terug te komen.

- Een andere telefonische functie gaat niets worden, dat weet ik nu al. Werken in de horeca ook niet, met mijn motoriek is normaal door een café of restaurant lopen zonder ongelukken al een uitdaging; dat doen met een dienblad wordt een ramp.

- Als er al vacatures zijn voor boekhoudkundig of administratief medewerker, krijg ik binnen een dag te horen dat ik het helaas niet word, vacatures bij winkels hetzelfde.

Zucht, kreun, steun... Ik wil werken voor de kost graag! En nee, als ik in een winkel werk ben ik echt niet met een paar maanden weg, waar zou ik heen moeten? Ik weet, ik ben hardstikke goed (woorden van een van mijn voormalige - helaas failliete - werkgevers na een sollicitatiegesprek: niet zo zenuwachtig, natuurlijk neem ik je aan, je bent hardstikke goed) maar dat zien mensen blijkbaar niet genoeg aan mijn brieven en cv.

Ik heb nog een paar sollicitaties lopen, en ik ben benieuwd. Een voor tijdelijk werk als receptioniste bij het werk van mijn vriend, waar ik vorig jaar vakantiewerk deed in de schoonmaak, ik ben benieuwd. Ik kon in ieder geval enthousiast vertellen waarom ik er wil werken in mijn brief. En nog een voor een boekhoudkundig medewerker in Ede. En nog een paar open sollicitaties naar boekwinkels, al verwacht ik daar niet veel van. I keep my fingers crossed...

Edit: net toen ik op 'publiceren' drukte kwam er van een van de boekwinkels al antwoord dat ze voorlopig geen werk voor me hebben. Dat is er al een minder.

2 comments:

  1. Hè toch.... wat een naar gedoe... Hou de moed erin, succes!
    Groetjes, Mirjam.

    ReplyDelete
  2. Wat vervelend!
    Probeer positief te blijven en hoop te houden, er is zeker een werkplek voor jou die jij leuk vind!

    ReplyDelete