Wednesday, May 8, 2013

Leuk pakketje, en mopperen op de post

Laat ik het mopperen op de post gebruiken als aanloopje op iets dat wél leuk is...

Normaal hebben we bij postnl een ontzettend vriendelijke, wat oudere pakketbezorger. Is nooit iets mis mee, als we een keer niet thuis zijn wordt het pakketje netjes ergens anders afgeleverd - of naar het postpunt gebracht als afleveren bij de buren niet mag. Maar als deze pakketbezorger er een keer niet is, zijn de rapen gaar. Zijn 'vervanger'/de zaterdaghulp... is gehaast, wachten tot je de deur open gedaan hebt is normaal al bijna teveel gevraagd.

Mijn eerste 'aanvaring' met deze persoon was een maand of twee geleden. Hij stond hier voor de deur met een aangetekend pakketje... voor de buren. Ik gaf aan dat ik hier niet voor mag tekenen, had het pakketje ondertussen al in mijn handen geduwd gekregen. Terwijl hij bezig was met een hoop gemopper over trappen en dan moest hij terug komen en dat kostte tijd, heb ik de deur dicht gedaan. Als hij zijn werk beslist niet wil doen, kan hij van mij al helemaal geen handtekening krijgen.

Zonet werd het nog kwalijker. Er werd aangebeld door de buurman. Zowel buren als wij waren gisteren weg, zij waren wat eerder thuis gekomen dan wij. En wat zagen zij vol verbazing: bij hen én bij ons voor de deur een pakketje. Gewoon midden op de galerij waar iedereen zo bij kon komen. En dan bedoel ik ook echt iedereen, want het trappenhuis gaat niet op slot of zo. Omdat het al later op de avond was (wij kwamen een uur of 11 pas thuis) hebben zij ons pakketje ook maar mee naar binnen genomen. En nu stond de buurman dus voor de deur om mijn pakketje af te komen geven. Er gaat van ons allebei (weer) een klacht naar de post.

Nou is iedereen vast nieuwsgierig wat er in mijn pakketje zat dan ;-) Het was de stof, waar ik bij Ingrid op geboden had. Het was een nog wat grotere stapel geworden dan ik dacht dat ik zou krijgen, met allemaal ontzettend leuke bloemenstofjes. Die ik dan weer erg leuk kan gebruiken om bijvoorbeeld tassen van te maken voor in mijn webshop, of andere dingetjes... Mijn handen jeuken gewoon!

En ze had er een heel leuk briefje bij gestopt, en nog een borduurpakketje, en oude kwartetkaarten. Al met al een pakketje waar ik spontaan weer vrolijk van werd dus!


2 comments:

  1. He bah, wat vervelend! Maar het pakketje mag er zijn, wat een leuke stofjes! En die kaartjes zijn ook helemaal leuk :)

    ReplyDelete
  2. F..K de post-soms word ik er woest van. Ben 2 hele mooie handbeschilderde bordjes kwijt met de post-zijn nooit aangekomen. Hoe triest-zelfs niet terug gestuurd. Foetsie! En aangetekende post moet bij de rechtmatige ontvanger gebracht worden. Daar betaal je tenslotte voor. Maar je stofjes zijn top-jij bent voorlopig onder de pannen. Leuk weekend-xxx-Sil

    ReplyDelete