Thursday, May 3, 2012

Eerste hele dag gewerkt

Ben toch best wel moe nu, want al heb ik werk gedaan dat niet veel denkwerk vraagt, ik ben toch de hele dag bezig geweest met rond lopen en zo.

Er stonden van gisteren al een paar dozen vol spulletjes die geprijsd waren, die op de tafels gezet moesten worden. Er leek eerst aardig wat ruimte, maar die ruimte was nog best snel vol! En er kwam al snel een nieuwe stapel dozen vol spulletjes die geprijsd moesten worden. Sommige dingen waren best leuk, anderen waren gewoon troep. Helaas was er na het middageten niet veel om te doen meer over, dus ik heb vooral in de winkel in de gaten gehouden of er nog bijgevuld moest worden, gekletst bij de kassa enz. Jammer dat het gesprek op een gegeven moment al snel de richting op ging van het red light district (een paar relatief jonge knullen die meenden daar al wel eens geweest te zijn. Hallooooo dat wil ik niet weten!) en natuurlijk wiet. (En nee, ik vind wiet NIET cool, en NIET alle coole mensen in Nederland roken dat spul, eerder het tegenovergestelde!) Pffff lekker al die vooroordelen. Inclusief filmpje op mobiel van iemand die aan het wiet roken was. Wat ik daarvan vond. Ehm dus... je bent er aan het wiet roken en je zet jezelf voor gek, moet ik dat nou leuk vinden?

Ach ja... verder is iedereen gelukkig heel aardig hoor, maar hier baalde ik gewoon even van.

Misschien mag ik ook in het vintage winkeltje gaan werken. Dat zou ik wel erg gaaf vinden.

3 comments:

 1. Ik hoop dat je lekker slaapt :) En ja, die eeuwige vooroordelen... iedereen denkt dat je in Amsterdam woont, en dat je minstens elke dag een joint opsteekt :P Toen ik als puber op werkweek was in Griekenland, was het eerste wat ons als Nederlanders gevraagd werd of we ook Marihuana bij ons hadden. Kan je nagaan :P

  Hoe is het met de heimwee? Wordt het al makkelijker? En werk je met leuke mensen?

  Heel veel liefs van je nichtje!

  ReplyDelete
 2. Oh lieverd je bent er al. Jeetje even niet lezen op je blog en weg ben je. Wat spannend allemala en jee afscheid nemen. Het zal zeker even wennen zijn en even je plek moeten zoeken maar wat een bijzondere ervaring. Ik wens je heel veel plezier toe en het heeft ook wel iets romantisch hoor hij hier jij daar, veel aan elkaar denken, elkaar missen. Ben benieuwd naar je verhalen. Veel liefs.

  ReplyDelete
 3. Hoi Jantine,

  Zelfs in Zuid-Afrika zei een man die op het vliegveld werkte tegen me:
  "Where do you come from?"
  Ik: "The Netherlands"
  Hij: "Oh, Holland, Amsterdam, Red Light district (hehhehheh)"
  Ik: "I don't like that part of the Netherlands"

  Dus zelfs daar :) Ik hoop ook dat jij in het vintage winkeltje mag werken dan :)

  Wat ik me afvroeg: gaat het uit van een kerk, bijv. de Rooms-Katholieke Kerk? Je hebt wel een kerk om de hoek zag ik net op Google Maps, de St. Peter's Church, de site ziet er wel cool uit: http://stpetersbrighton.org/ Hij is zelfs populair bij studenten uit Brighton. Misschien kan je op zo'n plek ook mensen uit Brighton leren kennen waar je mee om kunt gaan als het gaat benauwen bij Emmaus :)

  Groeten,

  Jake

  ReplyDelete