Tuesday, February 12, 2013

Flow 30 dagen schrijfschrift - dag 5

Ja, ik weet dat ik iets achter loop nu ;-) maar ik ga gewoon door. Dus ik ben bij dag 5, met de vraag:
Waar kun je je over opwinden?

Nou kan ik me best wel eens opwinden over dingen, vooral dingen die ik niet eerlijk vind. Als kind stapte ik gelijk naar de meester, toen een moeder mij beschuldigde van het pesten van haar dochter, terwijl ik zelfs geen idee had wie haar dochter was! Gelukkig wist de meester dat die dochter bij een andere Jantine - ook met lang blond haar toevallig - in de klas zat, het werd snel opgelost, en de moeder er op aangesproken. Want je dacht toch niet dat ik bedreigingen over mijn kant liet gaan. Nu besef ik dat andere kinderen misschien bang in een hoekje waren gekropen van die enge moeder die riep 'dat ze me wel zou krijgen, zij zou mij wel eens gaan pesten', maar ik dus niet he. (En achteraf kan ik me dus nog steeds opwinden over dat iemand als volwassene zulke dingen kan roepen tegen een kind. Ik weet, voor haar moet het ook moeilijk geweest zijn dat haar dochter werd gepest, maar in mijn ogen ben je dan echt geen haar beter dan de pestende kinderen. Zeker als je niet zeker weet of je de goede te pakken hebt, en dus de verkeerde aanspreekt, zoals toen gebeurde.)

Nog iets waar ik me over op kan winden: mensen die zomaar niet op komen dagen op bv een housewarming, omdat ze liever naar een feestje gaan dat maandelijks gegeven wordt. Zeker als ze naar eigen zeggen 's nachts al bedacht hadden dat ze ons waren 'vergeten' (iets waar ik aan twijfel), maar de volgende ochtend wel op facebook overal neer kunnen zetten hoe geweldig het was, en even een sorry-berichtje naar ons of reageren op een mailtje teveel moeite vinden, tot ik iets op hun fb zet van 'was blijkbaar leuk, hier ook' - dat kon ik blijkbaar niet maken, maar ja, ik had me al de hele ochtend op zitten vreten. Ik kan kort zijn: die betreffende mensen zullen nooit meer door mij uitgenodigd worden voor wat dan ook.

Nja en zo zijn er heus nog wel wat dingen waar ik me over kan opwinden. Meestal zijn dat dingen waar kinderen bij betrokken zijn - van kinderen blijf je af vind ik - of dingen waaruit blijkt dat mensen alleen met zichzelf bezig zijn.

4 comments:

 1. Behalve van kinderen blijf je ook van dieren af. Vind ik. Ik kan mij enorm opwinden over mensen die zomaar hun vuil en rommel op straat smijten. Over midden in de nacht doei blèrende mensen vlak onder mijn slaapkamerraam. Over mensen druk pratend met een mobieltje aan hun oor en dan daardoor het kassameisje of de buschauffeur niet groeten. Ronduit onbeleefd vind ik zoiets. Ach, ik kan mezelf over zoveel opwinden. probeer het niet te doen. Is beter voor mijn bloeddruk. ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nou noem je inderdaad nog een paar van mijn opwind-punten. Behalve de dieren (dat vind ik ook verschrikkelijk) wat minder dan wat ik noemde, maar toch...
   Gezellig, we kunnen een opgewonden standjes meeting houden ;-)

   Delete
 2. de wekker die kan je nog opwinden
  jezelf opwinden is niet goed voor de gezondheid hoor,..

  grapje

  onrecht doet pijn
  en moet worden recht gezet

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha ik heb alleen een electrische wekkerradio en een wekker op de ipad, opwinden daarvan gaat dus niet goed.
   *kijkt streng richting vriend* nee schat, van je ipad rondjes draaien gaat die wekker niet beter werken.

   Delete