Saturday, February 2, 2013

Kringloopwinkel en toch 'nieuwe' schoenen

Voor mijn winkeltje ben ik bezig met bloemenslingers, en omdat het toch leuker verkoopt als die ergens in zitten, gingen we vanmiddag naar de kringloopwinkel, kijken naar iets van glazen potjes of zo. Uiteindelijk zijn het hele mooie glazen geworden, waar die slingers in verpakt gaan worden.

In het kader van ook lekker even rondsnuffelen liep ik tussen de kleding, en daar stonden ze, een paar schoenen in mijn maat. Nou komt dat toch al niet zo vaak voor, blijkbaar is maat 37 een best klein maatje, want bij de kringloop beginnen ook de damesschoenen vaak bij maat 40. En daar stonden ze dus, een paar mooie ecco's, die er uit zagen alsof ze nooit waren gedragen. In mijn maat. Er stond geen prijsje in, maar hallo, kringloop, duur konden ze niet zijn. Ik paste ze, en ze zaten alsof ze aan mijn voeten hoorden, precies perfect goed. Bij de kassa bleken ze 6,50 te zijn (voor een paar eigenlijk nieuwe, hardstikke goede schoenen dus). Dit zijn ze geworden:

Zijn ze niet geweldig?Ik was er al heel erg blij mee, maar dat was ik nog meer toen ik op internet ging zoeken. Ze blijken nog verkocht te worden in de winkels, voor 70 euro. Daar heb ik nu nog geen tiende van betaald! Dan mag een paar schoenen wel een keer toch? (Ja, ik weet het, ik zou geen nieuwe schoenen meer kopen en zo... maar ze zijn niet nieuw, dus!) Volgens mij gaan ze erg leuk staan onder een jurkje en zo. Ben er helemaal blij mee!

Toen we thuis kwamen waren er ook een paar erg mooie wolkenluchten die ik jullie niet wil onthouden.

Zo zag het er richting Wageningen en de Gelderse Vallei uit.


En zo.


En dit was de andere kant, met de zon er op.

Vanavond gaan we nog koffie drinken bij de (Somalische) bovenburen. Ik ben benieuwd hoe het wordt. Van de week nodigden we hen uit, met dat we dit weekend nog wat af zouden spreken, en vanmorgen stond de bovenbuurman ineens voor de deur. Of wij vanavond bij hen kwamen. Euh... ook goed. Dus daar gaan we dan straks!

4 comments:

 1. Ik slaag dankzij mijn maatje 37 altijd goed in een uitverkoop:)! Jij ook? Ik vind ecco's ook vaak fijne schoenen en ze krijgen steeds leukere modellen ook. En verder Gabor en Panama Jack (milieuvrolijk, dit najaar ontdekt!). En binnenkort ga ik het proberen met een paar van Waschbär!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, dat gelukkig wel.
   Vandaar ook mijn voornemen geen nieuwe schoenen te kopen, ik kocht een paar maanden terug nog twee paar 'dure' schoenen in de heel erg uitverkoop, dus het huis staat vol ;-)
   Gabor is inderdaad ook leuk, Panama Jack ga ik eens kijken wat het voor schoenen zijn =)

   Delete
 2. glazen potjes = een leuke verpakking !!
  en ecco's vind ik niet mooi maar ze lopen heerlijk en zijn nieuw behoorlijk prijzig dus je boft !! Zelf heb ik ook geen mooie schoenen in de zin van elegant ofzo (ja als ik naar een verjaardag ga haha) veel belangrijker dat ze lekker zitten :))
  fijn weekeinde

  ReplyDelete
  Replies
  1. Deze zijn volgens mij best leuk, mits goed gecombineerd =)Maar inderdaad, voor de 'mooi' heb ik ook nog rode laarsjes, en pumps, en nog het een en ander, en deze zaten zoooooo lekker!

   Delete